DAG 4-5 ROVASNEMI -NELLIM,FINNLAND

Overnattet litt utenfor Rovasnemi litt for nær veien men ok. Innom byen så snarest men stoppet ikke. Liker meg best i naturen og alene. Da jeg skulle starte bilen om morgenen holt hjertet på å stoppe for i ødemarken helt alene ingen liv i bilen. To forsøk og like død. Ut og opp med panser,sto der og glana og skjønte ingen ting. Et forsøk til og der vart det start ja. Letta men litt bekymrarynke i skallen kom jeg meg avgårde.

Kjørte opp til Nellim i NordFinnland.

Fikk nyss om at det var sett bjørn nær Russergrensa så da måtte jeg dit. Møtte en gammel finnkall og han spurte hvor jeg var på vei. Jeg sa som det var at jeg skulle fotografere bjørn. Ja det kunne jeg godt gjøre mente han men så kom det ganske bestemt fra kalln: du kan legge deg sjølv ut som åte men du henger inte opp kjøtt for jag vil inte ha bjørnejækelen i bygda. Da tusla jeg pent og pyntelig til bilen og lå der over natta. Må vise respekt for naturen og høre på kjentfolk.

Neste dag kjørte jeg innom Ivalo i håp om en liten dekkhandel men det var lørdag så det gikk ikke. Fikk kjøpt meg en jekk og så kiftet jeg til reservehjul og det holt helt hjem. Skulle kjøre mot Tana og droppe Kirkenes  men nasen villa til Neiden så slik ble det retning Kirkenes.

Kjørte oppover mot Svettijarvi ei strekning med helt vill natur og store opplevelser.

Her er foto fra Rovasnemi til Nellim

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

livetidalebakken

livetidalebakken

57, Surnadal

Denne bloggen handler om livet i og rundt oss som bor i Dalebakken,et lite småbruk på ca 700 mål i Surnadal kommune. Her bor jeg Ingrid og husbonden min Leif,to hunder,fire katter,åtte høner og tre haner. Jeg er femte generasjon som bor her.Så mine barnebarn er syvende generasjon fra Dalebakken Min lidenskap er matlaging,friluftsliv,hus, hjem og fotografering noe denne bloggen vil handle om. Velkommen til min blogg.

DALEBAKKEN

Kategorier

Arkiv

hits