LEVENDE PÅSKEKYLLINGER

                                                          

I år klaffa det akkurat med klekking av kyllinger. Var med husbonden på lastebiltur på søndag den 9 april som en liten påsketur. Hadde regna meg fram til klekking søndag den 16 så det var ikke noe stress. Så da jeg kom hjem utpå kvelden mandag var det til en livlige pipelyder. Det var kommet 12 små gule og brune kyllinger..

Ja da, jeg hadde regna feil men pytt pytt. Etter et døgn blir de tatt ut av rugemaskina og over i varmekasse der de blir i ca 14 dager. Så flyttes de i fjøset under varmelampe og vokser seg store. 

Fikk et kull kyllinger på februar og de er blitt ganske store. 

Satser på Islandshøner.men har lys på  Brahmahøns igjen.Det er store høner og haner.

Mine høns går ute fritt i hele sommerhalvåret og får bare litt kraftfor fra Røv Mølle i Surnadal.Ellers spiser de det de finner.

                                                         

                                                        påskepynt

                                                       
                                                        I varmekassa si

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

livetidalebakken

livetidalebakken

57, Surnadal

Denne bloggen handler om livet i og rundt oss som bor i Dalebakken,et lite småbruk på ca 700 mål i Surnadal kommune. Her bor jeg Ingrid og husbonden min Leif,to hunder,fire katter,åtte høner og tre haner. Jeg er femte generasjon som bor her.Så mine barnebarn er syvende generasjon fra Dalebakken Min lidenskap er matlaging,friluftsliv,hus, hjem og fotografering noe denne bloggen vil handle om. Velkommen til min blogg.

DALEBAKKEN

Kategorier

Arkiv

hits